За Jabse 19-10-2018

 Jabse.com е морфологична търсачка, индексираща сайтовете от българското интернет пространство. Системата е изцяло собствена разработка и не използва готов софтуер за реализирането на търсещата или индексиращата част.

 Jabse е акроним и означава : Just Another Bulgarian Search Engine. Според мен се произнася като : джейбс , макар че нямам нищо против другите произношения, които съм чувал като джабсе, ябсе и т.н.

 Системата за търсене позволява намирането на думите от българския език независимо от конкретната форма, в която се срещат в индексирания документ - род, число, време и др.
 Jabse използва собствен паяк, който разпознава и индексира коректно различни видове документи (между които MS Word, Adobe pdf, MS Power point, Flash swf), обработва домейни на кирилица и разполага със система за оценка на важността на страниците и термините в тях според различни критерии, като брой входящи линкове, възраст и други.
Освен основното търсене в Jabse са реализирани и :
 Jabse е реализиран изцяло на базата на технологии с отворен код като : PHP, MySQL, Apache, FreeBSD
За връзка с нас :Jabse.com : BG търсачкаJabse ПощаНовини от БългарияInKБлогТоп 1 000 000Безплатен DNSWhois разузнаванеАнонимно търсенеJabse ВитринаSEO© 2018 jabse